Ensimmäisen viikon mietelmät, aatelmat ja fiilarit

17.7.2015

Urbduuni – mahdollisuuksien työpaikka, perusmeininkiä vai täysfiasko? Ei mitään näistä. Urbduuni on tarjonnut uusia kokemuksia, uusia asioita opittavaksi ja ennen kaikkea saanut koottua kasaan mahtavan työporukan. Aluksi suhtauduin työhön hyvin varautuneesti, sillä talo oli täynnä uusia ja tuntemattomia ihmisiä: Tulenko tutustumaan kehenkään? Osaanko tehdä mitään? Mitä minusta mietitään? Näihin kysymyksiin ei ole vastausta, eikä niihin ole sellaista tarjottukaan, sillä kysymyksiä ei ole tarvittu. Jokainen on hyvä jossain, siitähän tässä on kyse, uuden asian luomisesta jokaisen meidän näkökulmasta. Taustalla soi Sian Elastic Heart, joka antaa hyvän fiiliksen ja mielelleni täydellisen ympäristön tätä kirjoittaessa.

Ensimmäinen viikko sujui mutkitta. Olin todella yllättynyt, korjaan, todella ihmeissäni siitä, että heti ensimmäisenä päivänä ihmiset ottivat toisensa lämpimästi vastaan ja kohtelivat toisiaan ikään kuin olisivat jo aiemmin tunteneet toisensa. Todella ihailtavaa ryhmädynamiikkaa toisin sanoen. Meno oli täysin erilaista kuin mitä olin olettanut: tämä ei edes tunnu työltä! Alussa meillä on aina meditaatiota ja pientä lämmittelyä, ehkä lapsenmielisiä leikkejäkin, jonka jälkeen on erilaisia harjoitteita ja lopuksi keskustelua. Tämä on hauskaa ja mukavaa. Kukapa tahtoisi tehdä töitä täysin jäykkänä ja mieli mustana?

Ensimmäisen viikon vietimme Kiasmalla, josta sitten jouduimme siirtymään Itäkeskuksen Stoaan. Kiasmalla meillä oli harjotteiden lisäksi muita aktiviteetteja. Tutustuimme siellä taidenäyttelyihin, jotka kuvasivat elementtejä. Oli kiinnostavaa nähdä, miten elementit oltiin kuvattu taiteessa.

Itse en ole kuvataiteellisesti hirveän lahjakas, saatikka siitä kiinnostunut, mutta tämän työn myötä olen oppinut arvostamaan eri taiteenlajeja ja katsomaan taidetta avarammin kuin koskaan ennen.

Kyselin muilta ryhmäläisiltä hieman heidän mietteitä kuluneesta viikosta, ja päädyimme yksimielisesti yhteen sanaan: jännittävä. Sana kuvaa enemmän kuin täydellisesti tämän viikon fiiliksiä. Odotamme jännittyneinä, mitä saamme kehitettyä loppunäytökseen. Mieleni on avoin kaikelle. Olen avannut omia ehdotuksiani, ja ne on otettu vastaan. Olen hyvin kiitollinen siitä.

Tony-Peter