Purkissa!

31.7.2015

Kuluneen viikon keskiviikkona kävimme viimeistä kertaa Stoassa kuvaamassa Kesätyöprojektin harjoituksia. Ennen seuraavan keskiviikon ensi-iltaa kesätyöprojektilaisilla on siis täysi työrauha esityksen hiomista ja harjoittelua varten. Vaikka harjoitusten kuvaukset ovat päättyneet, kasvaa tämän kesän aineistomme vielä osallistujien loppuhaastattelujen verran. Haastattelut käymme tekemässä esitysten jälkeen.

Vaikka varsinaiset kuvaukset onkin purkissa, riittää aineiston parissa vielä tehtävää. Jotta kerätty aineisto saadaan käytettävään ja hallittavaan muotoon, käymme seuraavaksi purkamaan nyt heinäkuussa kuvattua materiaalia. Purkamisella tarkoitan tässä yhteydessä videoiden ja ääninauhojen leikkaamista luonteviin pätkiin sekä näiden pätkien nimeämistä ja järjestelyä. Pätkittävää riittää, sillä nopean laskutoimituksen mukaan ääni- ja videotiedostoja on kertynyt yhdeksältä päivältä peräti 234 tuntia! Melkoinen määrä.

Aineiston pätkimistä aloitettaessa pääsee jälleen kurkistamaan Kesätyöprojektin alkuvaiheisiin. Ensimmäisen ja viimeisen kuvauspäivän välillä on tapahtunut vaikka ja mitä! Kehityskaari on huima. On ollut mielenkiintoista seurata läheltä, kuinka esitys on muovautunut ja kuinka palasista on alkanut rakentua yhtenäinen kokonaisuus. Ryhmälähtöistä työskentelyä on ollut ilo seurata. Odotan tulevaa ensi-iltaa innokkaana!

Jonna

PS. Kuuluuko! Stoassa 5.8. klo 18 ja 6.8. klo 18. Näyttelyn avajaiset 5.8. klo 17. Näyttely avoinna 6.–14.8.