Maistiaisia näyttelystä ja esityksestä

6.8.2015

022

029B

010B

026

006B

”Halusimme tietää, mihin ryhmäläiset kokevat kuuluvansa ja miksi. Esiin nousi mietteitä luonnosta, Suomesta, uskonnosta ja mediasta. Toisille luonto tuntui kodilta, toisia se hirvitti. Valtaosalle tuli kiusallinen olo nationalismista. Leijonakorut saivat kyytiä, samoin mietteet samankaltaisuutta ajavasta Suomesta. Suomeen synnytään, mutta silti tänne on toisinaan vaikea kuulua. Kokemukset ulkopuolisuudesta ovat yllättävän yleisiä. Uskonto jakoi ryhmäläisten ajatukset, mutta heidän suhtautumisensa eri vakaumuksia kohtaan on ollut käsinkosketeltavan kunnioittavaa. Tästä meillä on heiltä paljon opittavaa.”

(Elinan ja Saran sanat ohjelmalehtisessä)

Näyttely on ilmainen ja auki Stoan galleriassa (Turunlinnantie 1) perjantaihin 14.8. saakka.

Esityksestä minulla ei ole kuvia, vain ajatuksia ja tuntemuksia. Se oli valloittava mosaiikki, joka muodostui kuulumisen ja kuulumattomuuden, ulkona ja sisällä olon, kyseenalaistamisen ja naurun hetkistä. Esitys oli muovautunut valtavasti vielä viimeisen viikon aikana, viime keskiviikosta, jolloin olimme viimeistä kertaa kuvaamassa harjoituksia. Hajanaiset kohtaukset olivat löytäneet paikkansa kokonaisuudessa ja esiintyjien eleissä oli varmuutta ja uskallusta.

Menkää itse katsomaan!

Katja