Kielitieteen päivät I: Kielen ulottuvuuksia – kielitieteen kurkotteluja

22.6.2016

Kävimme Liisan kanssa Kielitieteen päivillä (25.–27.5.), jotka järjestettiin tänä vuonna Oulussa. Päivien teemaksi oli valittu Kielen ulottuvuuksia – kielitieteen kurkotteluja. Seminaarissa oli pari sataa osallistujaa ja esitelmiäkin yli seitsemänkymmentä, joten kaikkea oli mahdotonta päästä kuulemaan. Esitelmiä pidettiin seitsemässä salissa yhtä aikaa. Kaikki oli tavattoman kiinnostavaa, joten suosittelen tutustumista ohjelmaan ja abstrakteihin Oulun yliopiston sivuilla.

Esittelimme Taide työnä ja työvälineenä -hanketta Suvi Honkasen (Tampereen yliopisto) ja Riikka Nissin (Jyväskylän yliopisto) järjestämässä työpajassa Työelämän kieltä tutkimassa: Monitieteisiä kurkotteluja muuttuvaan yhteiskuntaan. Kerron seuraavissa kirjoituksissa joistakin työelämätyöpajan esitelmistä (osa II) sekä muutamasta muusta esitelmästä (osa III), jotka ovat hankkeemme kannata kiinnostavia. Avaan myös seminaarin epävirallisempaa puolta – päivien kuluessa kehkeytyneitä kurkotteluja vuorovaikutuksen tutkimattomiin ulottuvuuksiin (osa IV).

Marjo